ŞANLIURFA / BİRECİK - Atatürk Anadolu Lisesi

05077448409 (Genel Bilgi)
http//birecikataturkanadolulisesi.meb.k12.tr/
Vizyon
Davranışlarıyla çevresine örnek olan, günün gelişen teknolojisine ayak uydurabilen ve kendini sürekli geliştiren, yetenek ve kabiliyetleri oranında mesleki ve akademik alana bilinçli bir şekilde yönelebilen, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracak bireyler yetiştirmek temel işlevimizdir.
Misyon
Ulusal ve evrensel değerlerin farkında olup, değişime ve gelişime açık; Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirmek, Bilginin yanında uygar davranışın önemini bilen bir gelecek nesil yaratmak, sevgi ve saygının; güven ve huzur sağlandığı, mutlu ve gurur duyacağımız başarılı bir okul olmak hedefimizdir.
Başarılar
Okulun YGS/LYS Başarı durumları 2013-2014 83 Öğrenci Katılıp 24 ´ü Bir Yüksek Öğrenim Kurumuna Yerleşti. 2014-2015 24 Öğrenci Katılıp 15´i Bir Yüksek Öğrenim Kurumuna Yerleşti.
Toplanma 7.50-8.00 1.Ders 8.00 Okul bitiş saati 15.20
Öğrenciler için Taşımalı ve Merkezden Servis Yapılmaktadır.
Kurtuluş mah.Eski Urfa Yolu Üzeri no :96 Birecik/Şanlıurfa
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İlçe Merkezine 3 Km Mesafede Yer Almaktadır. Birecik Devlet Hastanesi Karşısı, Jandarma Komutanlığının Bitişiğinde Bulunmaktadır.
600 Öğrenci Kapasiteli
Tavan Puanı: 90 Taban Puan: 74
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda Halı Sahamız Yeni İnşa Edilmiş Olup Düzenli Etkinlikler Yapılmaktadır. Voleybol Turnuvaları Badmington Oyunları Basketbol ve Satranç Oyunları Bulunmaktadır.
Proje Çalışmaları
Teknofest finallerine kalmış olan yarış drone okulumuz tarafından tasarlanıp yapılmış ve yarışlara katılmıştır.